Виріс в полі кущ калини, хтось вже постарався. Зростав, міцнів, вкорінявся, од вітру хитався. Не раз його дощі мили, не раз било градом, Не раз квіти облітали, мов политі ядом. Пройшли часи, минулися, розцвіла калина, Мов до шлюбу зібралася молода дівчИна. Зелен листя розпустила, гілля немов ложе, Таку красу не побачить, вже ніхто, не зможе. Поки цвіла, одцвітала, набиралась сили, Лихі люди знущалися, та й кісточки мили. Одбуяло літ сімнадцять, вже, як народилась. Ягідками червоними рясно - рясно вкрилась. Налетіли чорні круки, з заходу і з сходу, Накинулись на калину, та й зробили шкоду. Вони тую калиноньку чорним крилом вкрили, Такий пишний кущ калини, навпіл розділили. Хочуть гілля обламати, ягідки склювати, Своїм чорним, диким криком, ще й оклевітати. Не піддайся калинонько, не тужи небого! Тяжкі часи вистояти попроси, у Бога. Пройде скоро великая радість понад світом І зацвіте калинонька, буйним, рясним цвітом.
Дякую Вам Катерино За чудові рими Читаю бачу мов в кіно І чую як гримить Я впевнений що чують діти Всебе і в чужині Слова Ваші і радіти Захочуть від нині.
З повагою до Вас Василь Шляхтич з чужини !!1 5 !!!
Гарний вірш і думаю, що ніхто не буде цьому заперечувати .Україна не раз була оспівана в образі калини,адже калина символ і оберіг нашого народу. Хай щастить Україні і українцям,хай квітчається наш край калиновими кущами і хай на цих кущах українські соловейки співають радісну пісню про щасливе життя в ріднім краю. А вашій,Катю, душі поетичної наснаги ,твір ваш чудовий.
До вподоби Ваш настрій, пані Катю. Чудові порівняння. Вітаю !
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")