О Господи! Твої всі небеса, І вся земля, і ми, і хліб, і душі. Але пітьмою вкрилася земля, Яка ніяк з країв наших не рушить. Ти бачиш світ й народ наш повсякчас. Підносимо аж до небес благання: Щоденний хліб з молитви «Отче наш» Забрали... Якимсь дивним покаранням... І виривали зернята із рук Малих дітей, голодних, що ледь дишуть... О Боже! Вже не витримало мук Чимало... В їх дворах тепер лиш тиша.... Ти бачиш, Боже сльози матерів, Які налили чашу вже до неба... Саджають вже за п’ять лиш колосків... А нам хоч їх би... Більше і не треба... Село вмирає... Бачив Ти дітей, Що напівмертві падають під тином? Їм зернятко – немов з небес елей... Прости за все нас, неньку - Україну, Прости усіх... Не віднімай життя... Які ж худі ті материнські руки.... Вже завтра і не втримають дитя... Та що дитя... Малі худенькі муки... А їх за що? Не бачили іще Вони ні світу, ні добра, ні волі, Ні правди... Скільки їх щодня везе Та бричка... І скидає десь на полі... Катам нашим прощення я прошу. Прости, як нам, їм всі гріхи злостиві. Ось знову посилаєш нам дощу... Чи той це дощ, який всі біди змиє? А ще уклінно дякую щодня, Що ще живу. Ще дай, прошу, нам віку, Всій Україні, що твоє дитя З Голодомору крил. Амінь. Навіки.
Олю, я раджу тобі відшукати на сайті вірша Катерини Рубан "Пастораль 33-року" та уважно прочитати, - це допоможе тобі в майбутньому, коли ти, думаю ще не раз, будеш повертатися до теми Голодомору.
Прости усіх... Не віднімай життя... Які ж худі ті материнські руки.... Вже завтра і не втримають дитя... Та що дитя... Малі худенькі муки... А їх за що? Не бачили іще Вони ні світу, ні добра, ні волі, Ні правди... Скільки їх щодня везе Та бричка... І скидає десь на полі... ______________________ Ці рядки ДУЖЕ зачепили, за них 5!
Знаєте про що подумалось? От нас, українців голодом виморювали а ми мовчали... Ще і досі не можу розібратися у тому, які ми є насправді.
Вірш викликав роздуми, тому 5! Взагалі за все, а не лише за якісь окремі рядки.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")