Анатолій Бортняк народився 1938 року в селі Олександрівці Тростянецького р-ну на Вінниччині. Який не є, я син твій, Україно, І завжди пам'ятатиму, що ти Мені пісні співала солов'їно, Що повела за руки у світи. І хоч далекому міжгір'ї Чи від образ обм'яклий та жалю - Перед тобою голову в довір'ї, Неначе перед матір’ю, схилю. У роздумах про тебе при нагоді Подія пригадалася така: Терпіння обірвавши, при народі По руцях мама ляснула синка. Виховувати краще не руками. Та той малюк, білявий вередій, Заплакав і припав усе ж до мами, Немов її оскаржуючи їй. Живу тобою, Україно-мамо, З твоїми ворогами не в ладу. Але якщо захочеш покарати, То все одно до тебе припаду.
|