*****
Не раз
сідаю у вечірню тишу
Із
мріями обняти Україну,
Розповісти,
як сум життя колише,
Чому тривожний
погляд в небо лине.
У мить знесилля
відкриваю душу,
Як лебідь
крила розгортаю для висот..
Шукаю правду
в людях всюдисущу,
Та
відповідь на запитання дає Бог
Молюсь,
щоб допоміг Всевишній нені,
Дозрілий
колос в хліб перетворити,
Щоби у
юності весняній і шаленій
Любов
могла надзоряно горіти.
А
українська пісня, щоб дзвеніла
Як
переспів гірського джерела,
Щоб Україна, наче квітка цвіла,
Усі
народи чаклувала без вина.
________
Вслухаюсь
у небесну тишу, бачу,
Як місяць
човником між зорями пливе.
Він надаремно
світла не розтрачує -
Віночок
зоряний над Україною плете.
І
смуток падає в бездонний океан,
Зорить
надія, сумерки зникають.
Над Україною розходиться туман,
І роси
землю сріблом покривають.
|