Дмитро Пічкур народився в селі Росоховатка Катеринопільського району Черкаської області. Закінчив факультет журналістики Київського держуніверситету. Відомий перш за все як публіцист. Проживає у Вінниці. ВІТЧИЗНА Наснилася батьківська старенька хата Мені з далеких повоєнних літ. І мати, що чекала з фронту тата І раз у раз виходить до воріт. Ти знов мене до себе кличеш, Мекко. Там чахкають вантажні поїзди. А на землі, наче деко, Куряться й досі ще сліди. Я вже не раз хотів про все забути, Не ворушити попіл давніх ран, Та спогади печуть, немов отрута, А то підносять в небо, наче храм. О рідна земле! Біль мій і фортуна! Тобою і страждаю і живу. Люблю тебе, та не кричу з трибуни, А часто плачу, впавши у траву.
|