Був у селі - ніхто вже не чекав. Крізь бур'яни ішов поза дворами, К колюжах небо - дві блакитні плями, В них цяточки рухливих чорних гав.
Кругленькі гарбузи, як сонечка, жаріли, Квасоля - вся в стручках - аж похилила тин, Тополі - в небеса занурені, як в мрії, Торкались сивих хмар верхів'ям золотим.
Все любе тут мені, і все з дитинства рідне, Та рідної душі навколо не було, Чиїсь чужі двори - в них люди непривітні, До кладовища йшов, минаючи село.
Два пагорбки землі, низенька огорожа, Бабуся і дідусь - їх вже не повернуть. Удвох - усе життя - хай Бог їм допоможе В завколішніх світах і далі разом буть.
Постояв і пішов, бо час до електрички. У рідному селі я став усім чужий, Змінилось все - і мешканці, і звички – Я ж у минилому - не подолать межі.
Та раптом пес рудий стрибнув мені на груди, Лизнув в обличчя, мов поцілував, Він виявивсь приязніший, ніж люди, Відразу взнав і щіро привітав.
І біль солодкий вп'явсь в холодне серце, Сльозьми надії щоки обпекло, Я не чужий - ще пам'ять схаменеться Повернеться спорідненність з селом
"Повернеться спорідненість з селом" - таке закінчення у вашому творі і щиро б хотілося вірити в те,що так воно і буде,бо й мені до болю знайоме описане вами село .Вірш ваш не порожній,він дає мотив для мислення.
Рідний край завжди живе в наших серцях. А Ви, п. Юрію, думаєте, що не завжди можна дотримуватися розміру і рим? Чи автор має своє бачення на вірш? Атак вірш дуже гарний!!!!
Дякую за спомин! Я з Вами теж у селі побував! До болю знайома мситуація! Дуже гарні вірші Ваші! І серце болить через дрібні недоліки, яких могло б і не бути. Як розуміти:"К колюжах небо"? Може в калюжах? "щіро привітав" - може щиро? Бажаю успіхів!
Вдячний Вам за увагу і за вказані помилки. На жаль редактора у мене ніколи не було, а я сприймаю поезію фонетично, і тому доволі часто трапляються такі речі.802
Не повернеться, Юрію, на превеликий жаль. Все інше. Інше й село. Тому й сумую разом з Вами.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")