Дмитро Радьков народився 1924 року в селі Новочервоному на Луганщині. 1930 року разом із усією родиною був засланий в Архангельську область. Працювати на лісорозборках довелося йому з дитинства. Учився в різних школах. Перед війною переїхав у Єнакієве. З 1965 по 2000 рік викладав російську літературу та мову, а також німецьку мову в Єнакіївському політехнічному технікумі. СТОЮ СЕРЕД ПОЛЯ Стою серед поля, неначе той витязь. Яку благодать дарував нам Господь! - Як, поле, на тебе мені надивитись? – У відповідь чую: «Частіше приходь!» Заходжу в діброву, а в ній так святково, Ручай солов’їного співу тече. - Наслухатись як твого дзвону, діброво? - Такого ні з ким не траплялось іще. Та ось я у лузі, в нім теж ніби свято, Весь в квітах і росах, повітря – нектар. - Як, луже, напитись твого аромату? - Дарма не хвилюйся, я весь тобі в дар. Підходжу до річки, а річка – як стрічка, Пливе і пливе з під ранкових заграв. - А чи дожену тебе, зоряна річко? - Догнав би, якби ти молодшим питав.
|