Володимир Білозєрський народився, живе і працює у місті Житомир, яке є батьківщиною Корольова і Короленко, Костянтина Роше та Саші Чорного. Міста, де творили Купрін, Шолом Алейкам та Хаім Бялик. Коли, нарешті, буде мить Ввійти напередодні ранку В легке мереживо світанку, Де поза обрієм мигтить Окута золотом блакить, Жевріє світ фосфоболічний Таємним полум’ям містичнім? Коли, нарешті, буде мить Ввійти в країну, де довкола Рожева смуга виднокола І де веселка, наче міст, Роса рясніє, як намисто? Та годі, втім, шукати змісту: Скоріше геть, мерщій за місто!
|