Христина Керита народилася 1955 року в селі Драгово Хустського району. Закінчила філологічний факультет Ужгородського національного університету. Працювала в газеті «Закарпатська правда», літконсультантом в газеті «Молодь Закарпаття». Нині керівник міського літературного центру, вчителька української мови та літератури. Щаслива я, Карпати, бо ви є, Бо зупиняєте вітри холодні, Бо сонце із плеча вам устає І падає поволі у долоні. Вслухайтеся у відголос доби, Нехай вовки не виють навіжені, Іще не всі реліктові дуби Злодійчукам улізли до кишені. Ще наші полонини, мов радар, Наслухають, що там, понад віками, І ще цілюща голуба вода Перебирає камінці руками. Щаслива я, бо ми орендарі Всіх ваших снів і прохолоди влітку І що не зможуть зайшлі гендлярі Вас розміняти на дзвінку копійку. Щаслива я, що білочка вертка Ще на ліщині грається горішком, По ваших гордих і стрімких верхах Наш вільний дух скрадається опришком.
|