Лариса Коваль народилася 1945 року в Омську. Нині працює в Запорізькому національному технічному університеті. Потонули віки у глибинах Дніпра, Залишились, як спогади, скелі. Що співають вони на холодних вітрах, Ці вкарбовані в синь менестрелі? І злітають у небо, прозорі й стрімкі, їх пісні, що віками не стерті. Хилитається тінь, божеволіє Кий, Б'ється дух, що не відає смерті. Колобродять навкруг почорнілі човни, Зойк козацький, солдатські прокльони. Скільки їх, потонулих, — мільйони, і ряхтять на воді таємничі вогні. І вигойдують в Леті хлюпаві жалі, Щоб у синіх ночах остудить самоболі Та підняти у небо на збитім крилі Золотаву пташину жар-волі. Опускаю на воду натомлений квіт, Хай несе його хвиля надії, Хай дзвенить над Дніпром Думних скель заповіт І Покрова свята благодіє!
|