ОСВІДЧЕННЯ РІДНІЙ ПЕРИФЕРІЇ Нехай у столиці підземка відлунює щемко, нехай мурашино у клопотах людство снує, а тут – рустикально сприймаються строфи Шевченка і все доокола, куди не поглянеш, – твоє. Нехай у столиці збивають всі протяги подих, нехай по майданах ще й досі(!) словесні бої, а тут – ексклюзивно – наземні суціль переході і всі бомженята щовулиці – рідні твої. Нехай до столиці горнусь, мов до рідної неньки довіку гордитимусь Божою величчю лавр, а тут – Маланюк домовляється із Винниченко кому із політиків нині створити піар. Нехай із Борисполя – авіарейси до Ріо, хай потяг з вокзалу везе до засніжених Татр... А ти – все душею прикутий до периферії, – на ній – корифеї ще й досі(!) лаштують театр.
|