Строгим холодом диха рівнина, осінь круто забрала права. І ледь чутно бринить павутина, і безживна сріблиться трава. А на дачах, як усмішка майстра, що пізнав глибину таїни, дивовижна мозаїка – айстри під зорею своєї весни. Я люблю це німе повнокров'я обважнілих плодами садів. Молодою снагою здоров'я наливаюсь в сезон холодів. Тільки жаль мені, брате, до болю цю сирітську задуму рівнин. Та веселого соняха в полі, що край шляху сміється один. Ах, не чув він сьогодні прогнозу і змагається з сонцем, дивак. Треба ж так – в передднину морозу розцвісти необачно отак!
|