У задзеркаллі я немов.
Остер... Все нижче голова.
Були ненависть і любов,
а нині - кладовищ трава.
Усі якісь напів-живі...
І зграї безпритульних псів.
Щось причаїлося в листві,
окутих тишею, садів.
Час лічить скептик-метроном.
Він не змовкає ні на мить.
Високе небо над Остром,
та хто на небо те глядить?
Сказати, що минеться все?..
Коли?!
Один Господь те зна.
Нас доля всіх кудись веде.
Куди?!
Пітьма на тім. Пітьма...
Гарно написано, але Ви знаєте, мені моторошно стає коли бачу такий песимізм "Пітьма на тім. Пітьма..." Я просто відказуюсь вірити, що ми знов у тупіку, адже ми не самі, є вже куратори які просто не дозволять зійти зі шляху. Вірю, що на цей раз ми викарабкаємося, якщо сусід не почне війни.
Щиро дякую, пані Катерина! Вірш цей писався АЖ у 2001-му році і емоції в ньому давні. На це треба вважати. Але, буду з Вами щирим, - я по життю не є великим оптимістом. Мої погляди на життя - ПОМІРКОВАНИЙ песимізм. Нікому не нав'язую мого світогляду, бо це - суто моє бачення...
Тривожний час і пустка у душі.Хто може відповісти, що нас жде... Ви молоді, а написаний цей вірш, як я зрозуміла,пятнадцять років тому? - Так ви, Борисе, не тільки хороший віршетворець, але й філософ!!!
Вірш написаний 15 років тому назад. Це строк немаленький. Скільки всього відбулося. Справді, від твого вірша повіяло невимовним песимізмом. Той, 2001 рік пам'таю добре. Та я вірю в те, що ми, все ж таки, вийдемо на вірний шлях. Ну не може ж таке тривати безкінечно. АДЖЕ, ПЛАТИМО ЗА СВОЄ МАЙБУТНЄ дуже високу ціну. А вірш написав, Борю, добре! Хай нам усім щастить!
Дякую, Надя! Що ж, вірити у краще треба - це аксіома...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")