Стоїть небагата й непишна Старенька хатина в саду. Біленька й розлога, як вишня, А в нас викликає нудьгу. Бо звикли до пишних хоромів, Високих й багатих палат, Що кличуть заможних баронів До щедрих і заздрісних свят. Старенька моя, біла хато, Приймала ти щастя й біду. І в затишні теплі кімнати Ти друзів скликала в журбу. Бриніла ти піснею дзвінко І радість таїла кругом. Тобі, моя рідна хатинко, Я низько вклонюся чолом.
|