Моя Баштанка
Баштанка
просльозилася дощем,
Обмокли
вулиці, забувши парасольки,
І вікна, що
обплетені плющем,
Зросились, як лимона дольки.
За склом пробігли крапельки останні,
У них відбився промінь сонця,
Достигли швидко абрикоси ранні
І спілим боком заглядають у віконця.
Заквітли ніжністю троянди цвіт,
Червоний , немов жар і як кохання,
легкий, мов птиці сонця переліт,
жагучий, мов палкі бажання.
У цім краю дитинство смаглочоле
Зустрілося і засвітилось вмить
І полум’ям яскравим ,наче воля,
Раз спалахне і назавжди згорить.
|