Валерій Іванович Мосорик народився 1953 року. Народився,виріс і проживаю в Івано-Франківській області. ПРО ЗЕМЛЮ Щедро полита дощем, В промені сонця убрана, Ти найдорожча за все, Земле моя незрівнянна. Рясних вишень садок, Коло біленькоі хати. Води з криниці ковток, Там де живе моя мати. Стежка веде у гаі, Через кладку дубову. Де співом своім солов'і, З Богом проводять розмову. Поля буйні,просторі, Сонця яскраве коло. Місячна ніч і зорі- Все це є рідне навколо. Повітрям можна упитись, Без нього так важко нам жити. Землею ми маєм гордитись, Ну,як таку не любити?! СПОГАДИ ДИТИНСТВА Туда,де стрімка річка Лімниця, Так бурхливо сріблом піниться, Поміж схили зелених Карпат, Хочеться в дитинство вернутись назад. Щоб знову відчути яка там краса: Зливаються в кольорі хребти й небеса. В білих шапках вбрані вершини, Свічками ростуть смереки й ялини. Там,гуляють вітри по верхах і долинах, Бавиться сонечко на мальовничих полонинах. А з кришталевих джерел,грайпиво,потічки Роєм несуться,навперегін,до річки, Мов діти в обійми до рідноі мами: Спогади дитинства завжди живуть з нами.
|