Краю мій!
Розточчівська перлино!
Краю мій! Розточчівська перлино! –
Храм славних родів галичан.
Я до тебе піснею прилину
Й розцвіте у кожного душа.
Зорі шепотітимуть сонату
І над Жовквою нависне
тишина.
Буду я каміння цілувати –
Тут мій древній рід, моя
земля.
Жовківщино! Храм душі моєї!
Ти дарунок цінний від
батьків.
Свічкою гориш у серці, як
зорею,
І тремтиш росинкою в мені.
Тут спочили прадіди у тиші
І нащадкам залишили слід –
Сад, що цвітом весняним
колише
Мрії і натхнення юних літ.
Краю мій! Гніздечко із
перлинок! –
Теплий спогад виру моїх літ.
Крізь туман я віднайду
стежину,
Що веде до батькових воріт.
Доторкнуся маминої вишні,
В живоцвіт пірне моя душа.
Покладу у чашу долонь тишу;
Нехай вічно поміж нас вита!
|