Дмитро Пічкур народився в селі Росоховатка Катеринопільського району Черкаської області. УКРАЇНУ МОЖЕМО ПРОСПАТИ В який я двір чи хату не зайду, Картоплі запах чую, рідше – м’яса. Переживемо ми і цю біду, Бо маємо терпіння ще в запасі. У цьому я спокійний на всі сто. Та часом злі думки мене доймають: Чому ми бідні, як ніхто? Чому достатку в цих дворах немає? Над цим питанням я даремно б’юсь: Подивишся, то наче й не ледачі, - Куди ж тоді наш хліб і сало йдуть? А у самих пусті кишені плачуть. Бо між собою чубимось чомусь, Що вже готові стати брат на брата. Проспали Київську ми Русь І Україну можемо проспати.
|