Хотіли випростати спину... (А в нас украли Україну)
Хотіли випростати спину. А в нас украли Україну, Поклали на рахунки в банки, Розвішали нові фіранки – Жовто-блакитні прапори, Червоні в скрині, до пори. Хоча кому яка різниця, Що там на щоглі майориться? Новий костюм – старий вертеп. І був совдеп, і є совдеп. Хоч прапори здіймай до хмари, Під саму шию шаровари, На лобі тризуб намалюй – І був холуй і є холуй. Чи двохголового орла У центрі кожного села Постав на радість «господіну», І доклюєте Україну. А ми ж так вірили наївні, Що заспівали треті півні, Що зникла давня чортівня, Діждали пресвятого дня, Відродження і різні штучки, Стояли, взявшися за ручки: Це ж від Луганська і до Львова Держава! Воля! Слава! Мова! Хотіли вилізти з ярма. А де ж та правда? А нема. Бо ті, що розпинали Стуса, Козацькі запустили вуса, Навчились українських слів І записались до хохлів. А ті, що проклинали Бога, Сьогодні підпилявши роги, Ідуть, ховаючи хвости, До церкви слинити хрести. Народу злидні та дірки, А їм фортуни та зірки, Із награбованих грошей Дають на храм і на музей… Як і тоді, щодня, щодня – Брехня, брехня, брехня, брехня… Хотіли вилізти з ярма. А де ж та правда? А нема. Хотіли випростати спину, А в нас украли Україну.
Коли людей не вкрадуть і душу не заберуть , то жити будемо . Боротися будемо за степ широкий і лани , і вийти із зла куди вже завели . Бо є надія тільки в роботі , а не в гризоті і в позолоті .
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")