Впала в залу
тиша показова,
Щойно стих
овацій дужий шквал –
Ми усі надіялися
знову
Чарівний
послухати вокал.
І співачка,
втомлена й щаслива,
Стерши піт
хустинкою з чола,
Українську пісню
жартівливу
Радо нам ізнову
завела.
Вимагала пісня
позабути
Нас усіх про
болі та жалі,
Бо звучала весело
й розкуто,
Наче дзенькіт
чарок на столі.
Лоскотала й
пестила достоту
Кожним словом
пісня до кісток
Так, що нас
немислимий відсоток
Аж од сміху
власного намок.
Про життя солоне
і несите
Мало хто з нас
думав у ту мить, -
Коли душі всі в
єдину злиті,
А вона – теплом
навкруг яснить.
Життєдайна пісне
незабутня,
Поєднавши дивно
сльози й сміх, -
Споконвіку
вірити в майбутнє
Українців
змушуєш усіх.
16.08.12
|