Ну що, народе мій, змалілий!
Ти не підвівся ще з колін
і тебе блазні обдурили
за твій земний до них уклін.
Тебе ще довго будуть мордувати,
клювать печінку, душу розпинати,
аж доки кров*ю не заллються
малоросійської сатрапи
та доморощені манкурти
Ти будеш плакати й проситись,
немов дитина-немовля,
за своє жито будеш битий,
бо, буде воля із Кремля.
Ти будеш довго безголосим,
безбатечком і байстрюком,
ти будеш вічним малоросом,
якщо не станеш козаком. .
1994р.
|