Братам і сестрам українцям
Брати і сестри, хто ви? Що ви? – Таке «простеньке» запитання – Раби юдейського Єгови? «Покірні вівці на заклання»? Нащадки тих, хто мовчки в Голод (Смиренні ж бо!) дітей поїли, Й надалі славили Серп-Молот (Дав владу Бог!), й спокійно жили? Сини «совітських» активістів, Єжова й Берії «сексотів», Тих, хто і в Голод мав що їсти? Чи тих, хто підіймали спротив? Ваш дух – від тих, хто зразу здався, Прожили нишком, й тихо вмерли? Чи – тих, хто йшов за Коновальцем, До лав Шухевича, Бандери?.. Всіх тих, хто заслужив на горді Звання «мазепинців», «виговців»? А чи тобі «плювком на морді» Оте – «петлюрівці», «махновці»? Ти, від Світличного, від Стуса (Та й інших…) – болем переймався? Чи – лиш стражданнями Ісуса, Й весь час від пекла рятувався? «За течієй…»? «Вперед та вгору!»? – На що твій дух тебе штовхає? Міхновського, Донцова твори, Чи «Будь смиренним!» – надихає? Хто ти? І хто усі ми? Що ми? Раби церковні і державні, По заповітам Ієгови? А чи – слов’яни, тобто «славні», Дажбога сонячні онуки, Нащадки лицарів звитяжних, Чиї душа і серце, й руки Богам у поміч були завжди? Чи ж дух в нас Руса, і Словена, Гатила, Кия, Святослава? Чи боягузи ниці є ми, Яким ніщо – і Честь, і Слава? Хто ми – Дажбожії онуки, Сини своїх Богів Пресвітлих? А чи запроданці і суки, Які були й лишились «бидлом»? «Хто – я?» – хай запитає кожен, І відповідь по-серцю зна йде… Та, навіть, відповідь знайшовши, « Хто – я?» – щодня себе питайте!
Додав: Radij (26.02.2013)
| Автор: © Яросвіт
Розміщено на сторінці : Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1103 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в словах пана Бутусова - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.