Ніч на Майдані.
Київ. Майдан. 30.11.2013р. 04 години.
Хто спить, хто дрімає, десь тихо співають.
Ось ранок вже скоро, так час коротають.
Не чують, не бачать, біди ще не знають,
А «Беркут», як хмара, уже нависає.
А «Беркут», а «Беркут» пощади не знає,
Кийками до крові дітей побиває:
«Хотів до Європи? То ось тобі, маєш!»
А «Беркут» все трощить і всіх розганяє.
Навіщо, вояче, злочинні накази,
Що Урка віддав їх, виконуєш зразу?
Невже показати, що в тебе є сила?
Чи ж мати для цього тебе народила?
Що матері скажеш, прийдеш лиш додому?
Як глянеш їй в очі? Поясниш чим втому?
Що юних студентів побив на майдані?
Півтисячі доларів, там тобі дані,
Червоні від крові дітей України,
Що волі хотіли для Батьківщини.
Віддай їх до церкви, піди помолися!
Хай Бог допоможе, а ти схаменися!
21.12.2013р. Пилип Тихий
|