Коментувати також можна з та

Чт, 25.04.2024, 07:20
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Де Ви проживаєте?
Всего ответов: 974

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Українцям
 

С Л О В О У К Р А Ї Н Ц Я (частина третя)

 

 

     Але світ далеко , і він не має права втручатися в те що у нас проходить , він може  лише допомогти вийти із політичної кризи ( про економічну я мовчу , бо вона ще глибша ніж політична ) , яка почалася не сьогодні , але вже сьогодні вимагає свого вирішення . Тупа впертість влади , яка хоче зберегти всіма засобами те що накрала , беззуба політика опозиції , яка під крилом влади , не хоче нічого конкретного робити , а просто захопити владу , щоб використовувати її методи ( може лише тільки менш відчутні і менш болючі ) ;  нажаль ця світова система правління , не дозволяє нікому мирно досягти справедливої цілі , а саме – створити , хоч трохи справедливіше життя для людей , які хочуть чесно трудитися і справедливо діставати ( а головне завжди вчасно ) за це гроші . Ніхто не знає як правильно вийти з такої кризи в Україні , бо ніхто не може зібрати всіх людей  , чесних патріотів , які не шукають ні слави , ні грошей , ні буль якого збагачення і  зацікавлені не в своєму збагаченні , навіть чесно , від своїх народно правдиво Божих пропозицій , а нажаль решта  із тих хто знає   хоче мати якісь девіденти , гроші чи займаються марнославством .

     Виходів є багато , але чи вони є всі мирними ? Ніхто зараз ніким не керує , ніхто , може статися так , дуже скоро нікого не буде слухати , перманентна війна , яка зараз триває і на фізичному і на політичному рівнях , так довго тривати не може , це знають всі історики , особливо ті хто займався воєнним мистецтвом ведення війни ( нажаль ми вже перебуваємо на воєнному , хоча обмеженому полі ). Майдан – обороняючись , підсвідомо , чи несвідомо , веде агресивні дії , які можуть вийти з під будь якого контролю , президент і силові структури – не розуміють , що вони постійними проти народними методами своїх атак , посилюють цей воєнний конфлікт , який приведе точно до катастрофи і ліквідації ( чи політичної чи навіть фізичної ) президента і його команду , але не дай Бог , може перенестися на межі між партійної , між конфесійної , між людської , та будь якої іншої боротьби і конфліктів . Може статися так , що атакуючи десь колись ,уряд здійме охорону всіх воєнних об’єктів , охорону  всіх тюрем і інших закладів , де знаходяться ненадійні люди , і все це , зброя , бандити , інші негативні люди , вийдуть  =і що ж тоді буде ? Неконтрольований народ , може руйнувати всіх і вся  , загинуть винні і невинні , і це все буде на совісті не народу , а тих хто вчасно не спинив цей конфлікт , який все більше переростає в тривалу війну , яка ще поки обмежена тільки Києвом і окремими обласними центрами , а переросте в загальні масові , неконтрольовані народні маси , які все руйнуватимуть підряд , і навіть убиватимуть всіх підряд .

    Мудрий розраховує всі варіанти , можливі і неможливі , наявні і приховані , і вміє вчасно побачити іскру малого народного невдоволення і її пригасити , щоб вона не перейшла у всенародний , всеспалюючий вогонь вседержавної катастрофи , яка при недостойному поводженні Росії , коли вона захоче , когось там в Україні захистити ,(тобто ввести свої війська ) привести до світової війни , бо на Росію мають також зуб , і кому тоді буде вигода скажіть мені ?

   Я звертаюся до всіх людей України , по який бік барикад вони б не стояли , до всіх небайдужих , людей , до тих хто рабськи відчиняється антинародним законам , і тим хто ці закони порушує , до тих хто виконує злочинні проти народу накази , і ті хто виступають проти них , до всіх тих кому небайдужа доля України , землі вільних людей , які на своїй вільній землі хочуть створити справедливі і головне діючи закони для всіх , для президента і його оточення , для народу , проти якого і від якого президент хоче відмежуватися силовими структурами , до всіх людей доброї волі .

   В першу чергу я звертаюся до матерів , бо знаю материнське серце добре відчуває біль своїх синів і дочок , по обидва боки барикад . Мами – ви добре подумайте , чи дійсно вам треба ті гроші , що ваші сини , які є силовиками («беркут», внутрішні війська і інші силові структури), і приносять їх додому кривавими , заробленими на чужій смерті , будуть вам потрібні , чи грітимуть вони ваші серця , чи буде смачною їжа , яка вся в кровавих плямах , чи буде теплий одяг , який стягнено з убитих і побитих людей , схаменіться , скажіть своїм дітям не служити своєму «пахану» , чи найвищому , чи нижчому ! Мами – тих хто вас охороняє , скажіть своїм синам , борцям за справедливість , нехай вони нікого не вбивають і не калічать навмисно , нехай лише обороняються , і лише в крайньому випадку , захищаючи себе , чи своїх друзів , роблять все те щоб нікого не вбиваючи , відбивати своїх друзів , бо життя людське – це найсвятіше на землі , нехай калічать , але не знущаються , як ті , що мають силу і зброю , нехай діють не  так , як діють з ними , але не вбивайте один одного . Матері – просіть , моліть дітей не вбивати нікого , не губіть себе і своїх майбутніх внуків і все майбутнє покоління , бо Бог все бачить , і Його кара буде найгіршою для усіх !


Додав: karas (27.01.2014) | Автор: © Іван Українець
 
Розміщено на сторінці: Українцям

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1135 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz