Шевченкові
Шевченко… Геній слова, думки, Поет, художник і пророк… Його життя – це біль розлуки Страждання – до свободи крок… Дивись, Тарасе, в тяжку годину Родився Ти і поклав життя, За свою рідну, свою єдину, За Батьківщину, за майбуття. Поглянь, Тарасе, зібрались нині І ми в нелегкій сумній порі. Ти бачиш, Творче, в Твоїй Вкраїні Сьогодні плачуть малі й старі. Ми все зробили по “Заповіту” – Кайдани рвали і піднялись… Лиш кров невинну було пролито: Небесна сотня злетіла ввись!.. Вогні горіли, свистіли пулі, Земля здригалась, Київ стогнав! Люди вмирали, та не зігнулись, А над Майданом Пророк літав… Душа літала, душа ридала, Та перемогу принесла кров, Ота невинна, яка скрапляла І землю рідну й святу любов… Послухай, Творче, здійснились твої Такі пророчі й страшні слова, Повстали люди, встали герої – Тіло померло – душа жива! Тож нехай в ювілейний рік 200-ліття, Україна воскресне і підніметься ввись! Хай минають незгоди і лихоліття, Щоб Шевченкові мрії збулись: “І на оновленій землі Врога не буде супостата, А буде Син і буде Мати І будуть Люди на землі!”
Додав: Mashylja (09.03.2014)
| Автор: © Багрій Марія
Розміщено на сторінці : Багрій Марія , Українцям , Поети
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2316 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА