ПРИГОРНИСЯ ДУШЕЮ ДО РІДНОГО СЛОВА
Рідне слово – то Нації слава, обнова,
Щем сердечний і вічний натхнення вогонь.
Пригорнувшись душею до Рідного Слова,
Поринай у священну скарбницю його.
Бите, цьковане, безліч разів – у вигнанні!..
О, сумний мартиролог твоїх заборон!
Віру Рідну і Веди – усе на захлання!..
І втішається тим чорна зграя ворон.
Рідне Слово – бальзам і прикраса-обнова.
Рідне Слово – і куля, як треба, й огонь!
Пригорнися душею до Рідного Слова –
І відчуєш красу та могутність його.
Рідним Словом звеличуй Вітчизну і мову.
А як раптом покличе сурма, то й тоді,
Пригорнувшись душею до Рідного Слова,
З ним іди на звитягу в боротьбі і труді!
(© Любов Сердунич).
|