Дими пожеж і свист снарядів над Берліном, Та вже упав рейстаг... Над куполом його тріпоче безупинно Наш переможний стяг! Усі газети помістили фото, Радіє світ з тією звісткою в руках... Єгоров і Кантарія-герої!.. Де ж командир, що першим став на дах? Силач, він рядових висаджував на спину, Робив із себе він живу драбину, Бо поруйновані були всі сходи... А потім був він ще й парламентером, І виконав блискуче роль цю Берест- Сільський юнак, кровинка нашого народу! Яка ж героєві судилась доля? Його ім'я для світу невідоме... І от два рядових-Герої за той подвиг, А Берест Олексій отримав лише орден... Кантарія, Єгоров крокують на параді,, А їхній лейтенант везе репатріантів... І на "гражданці"не давали жити- Взялись будь-що за грати засадити... Ночами темними на допити тягали, Минуле фронтове на кпини піднімали... Не зміг, не витримав таких знущань Герой, І, як пір'їнку, взяв та разом з кріслом Пошпурив того слідчого в вікно- На кілька років у тюрму потрапив , звісно... Така йому за славний подвиг шана! Як вийшов із тюрми, пішов в ливарний, Трудився Олексій на "Ростсільмаші" І як герой помер...У листопаді Семидесятого він врятував дитину, З-під потяга дістав...А сам-загинув, І мав тоді лиш сорок дев'ять років Наш мужній красень, український Сокіл! Чому ж в підручниках про це немає? Чи Сумщина про сина пам'ятає? Я всіх прошу і закликаю:"Люди! Пишайтесь! Пам'ятайте! Не забудьте!" Бо невідомих і забутих так багато Пішло вже за межу і сяють нам з Галактик... Нехай їх імена нам вічно світять- Святі і в будні, а не тільки в свято!
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1025 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")