Мокнуть хрущі під землею
Вийти їм треба в життя
Вибрали з очей ідею
Влізла у темінь душа
Стогнуть мурашки хребетні
Важко їм лямку тягти
В них номери й етикетки
У Соловках й Воркуті
Коні Пегаси безкрильні
Пишуть в поезію вірш
Але царі дуже пильні
Пишуть закони не гірш
Зникнуть епохи століття
Лише чиновник живий
Будуть нові лихоліття
Бо ще кайдани в душі …
28.08.2014 10:45:42
Вибачте,, але мурахи по своїй природі не мають хребта... До влади ніколи не прийдуть патріоти, якщо і прийдуть, то ненадовго.. В опозиції завжди багато амбіцій... За владу і за гроші відповідає Сатана.... На жаль....
Шкода що не розумієте алегорій , мурашки - це наші люди трудівники які раніше були в Соловках , а тепер ще досі хтось їде в Москву на заробітки , і більшість з них привозять у трунах ( я знаю такі випадки ). Почитайте уважно !!!
Я читаю дуже багато ВИСОКОЇ ПОЕЗІЇ - і КОСТЕНКО , і інших ( не перелічити , багато з них друкую на форумі , ) може мої алегорії не такі чіткі і ясні як у них , але стараюся з них брати приклад . Дякую усім за коментарі , просто , треба навчитись що поезія , справжня , має два і більше підтекстів , тому дехто може відразу і не зрозуміти , я люблю читати і давати коментарі , після декілької уважних читань , Поезія - це і філософія , і може мати багато алегорій , ... і повинна їх мати ...
Відкрити ширму і побачити те, що там заховано - так я потрактував ваш вірш, коли задумався над його змістом. Але маю й одне зауваження - весь вірш звучить, а от рядок "вибрали з очей ідею" - ні. Не з-за змісту, звісно, а з-за наголосу у слові "Очей". Не завжди наголос вартує уваги, коли ним нехтують заради змісту, але в даному випадку він псує картину, по-перше, на фоні досить пристойного складу всіх інших рядків, по-друге, слово "очей" можна було б замінити на "думки", було б правильніше і по стилістиці, і по змісту.
Вибрати з очей ідею - це втягнути людину в сліпоту , тілесну і духовну , я ж писав , що я ще не майстер алегорії , але хіба все ясно у всіх класиків ... Ясно мені до них далеко , але я рівняюсь звжди на них , може мої алегорії грубі , і ще у недосконалості неясні , але часто думки автора є не завжди повністю зрозумілі зараз , я весь час згадую Емілію Дікінсон , свою любиму поетку , чи ви все поясните в її поезії , а вона - КЛАСИК !
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")