БАТЬКІВЩИНА «Дай, БОЖЕ, час добрий!» Народне прислів'я Ми звідтіля, де течія дніпрова ще прибережний розмиває кряж, ми з тих країв, де цокали підкови чумацьких коней шляхом на Сиваш. Ми там зросли, де жайвори щомиті над степом напинають сонця стяг, де степ – вінець колосся і блакиті, – прадавній свідок батьківських звитяг. Ми з тих країв, де пам'ять історична лиш підсвідома та архівна річ... Слабенькі ліки – гасла істеричні, єдине тішить – закінчилась ніч!..
|