відзначати буде ювілей дев’яносто п’яти років від Дня Народження. Пан Степан, засновник і воїн Української Повстанської Армії, зловлений і засуджений Радянською владою на смертну кару, яку з часом було замінено Йому на ув’язнення в сталінських сибірських таборах - гулагах, в яких пережив п’ятнадцять років. Був одним з тих, які викликали «НОРИЛЬСЬКЕ ПОВСТАННЯ».
Про свій бойовий шлях написав у своїй книжці - ... « І гинули першими», за яку у 2010 році одержав премію імені Василя Стуса.
Гуртки Об’єднання Українців у Польщі і Об’єднання Лемків щиро вітають достойного Ювіляра .
Віддаймо шану тим ГЕРОЯМ, які біля нас ще живі.Не вбила їх ворожа зброя. Не зїли московські змії. Стань перед ними на коліна. Молись за них і прославляй! Вони боролись за ВКРАЇНУ, за свій, вільний, батьківський край. Скажи про це своїй дитині хай підійде, стисне долонь. Вже біля нас їх мало нині. Бере ЇХ час. Колись вогонь...Вони, як пташка на калині. Нехай звучить їхня гармонь...
Якщо ми не забудемо історії і своїх героїв - ми будемо мати країну , бо зможемо виправити помилки і навчитися як краще жити , вони нам показали шлях - а ми достойно повинні ним далі йти , щоб і нас згадували як ми їх !
ПРАВДА Ваша і моя. Вони як сестриці. Ви їй бачите з гнізда, а я з за границі... Не доженемо років, які проминули. Повчаймо своїх синів, щоб ті зрозуміли чому у нас є, як є, а не як повинно. Серце на впів ритму б"є. Усьому МИ ВИННІ... З повагою Василь Шляхтич з Польщі
НАШИМ ГЕРОЯМ всіх часів належна ЧЕСТЬ і СЛАВА! Несімо молитовний спів, хай душа ЇХ не кривавить...
З повагою Василь Шляхтич - син Надсяння
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")