Час від часу в подвір’ї під грушею
Дід Іван витворяє дива: Вип’є чарку - і вітром закушує,
Потім повну іще налива.
П’є горілку, щоб рани не мучили,
Щоб не корчить в судомах лице.
В сорок третім під нашими кручами
Нашпигований був він свинцем.
В сорок третім далекому, пам’ятнім,
Він не думав про бронзу, граніт.
Як найкращий для нас нині пам’ятник -
Дід живий серед двору стоїть.
Вип’є чарку - ви з нього не смійтеся,
Не судіть, якщо третю наллє.
І минуле забуть не надійтеся,
Поки дід у подвір’ї снує...
|