Так хто ж ми є?
Так хто ж ми є, якого роду?
Яка по наших жилах кров тече,,
Злодійська, рабська, благородна?..
Віками змішувалось тут усе.
У владних коридорах сморід,-
Там дух жидо-кацапських посіпак;
Гендлює міжнародний зговір
На наших доленосних терезах.
Багато тут чужого люду,
Що розсівають смерть нам і біду;
Скрізь затесалися приблуди,-
До раю їдуть на чужім горбу.
У їхніх жилах кров блакитна,
А в наших жилах чорна і брудна.
Палають очі смолоскипні
Й на рукояттю твердне вже рука.
Так хто ж ми є, якого роду?
Чи дух козацький в нас ще не зачах?
Пізнайте ж дерево по плоду,
А чоловіка по його ділах.
На небесах вже стало тісно
Героям, що не вмерли на землі,
Та влада ще бажає більше
Спалити їх в черговому котлі.
Як «москаляку на гілляку!»
Волали кари гайдамаки,
То «не забудьте й про жидів»,
Їм мовив голос коліїв.
Така з історії наука,
Пройшла повз наших нинішніх вождів.
Ніхто не хоче її чути,
А правду пам’ятати , й поготів.
05.09.2015.р.
Додав: oles (05.09.2015)
| Автор: © Олесь Розхристана Душа
Розміщено на сторінці : Громадянину , Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1177 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 11
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА