Статура Леніна над залом
і Голова, мов той Стецько.
Хтось ріже правду із запалом,
а хтось за це цькує його.
Великий зал, великі цілі,
але, на жаль, лише один
із чотирьох йде проти хвилі.
Із чотирьох - всього один!
О, Україно, чи замало
тебе Голодомор косив?!
Чи ще з чорнобильської хмари
народ твій дощик не кропив?!
Чи зовсім ти вже пропилася,
що не збагнеш, куди ідеш?!
Що ти таки не спромоглася
позбутися старезних меж?!
Чи, взагалі, не розумієш,
що в душу ти собі плюєш?!
Чи про добро вже і не мрієш,
що знов застійну воду ллєш?!...
Клубок у горлі від образи.
В майбутнє "світить" нам табло...
Проти імперської зарази
поки що чверть лиш підняло!
03.06.90р.
|