Ось тому і маємо сьогодні
Те, чого боялися завжди.
Приспані, поборені, не годні
Відрізнити рідне від орди.
Стрепенися ж, правнуче козацький!
Окропися потом тих віків!
Не питай, за що, для чого, нащо,
А новітній заклик волі кинь.
Хай ряди борців снага потроїть!
Хай потуги наші зродять мир!
Нація народжує героїв!
Ми за Україну всі – грудьми!
(© Любов СЕРДУНИЧ)