Тлумаччино,не плач.
Тлумаччино, не плач.
Здригнулася знов Тлумаччина сьогодні
Та й сонце за хмари вже зранку зайшло
Чому в тебе,сину,такі руки холодні?
Чому в нашу хату таке горе прийшло?
Листопадом кружляє сьогодні в садочку
Ти приходив до мене у гості завжди
А нині труна на подвір’ї,синочку
Ще вчора писав мені:,,Мамо,ти жди’’.
Країна в сльозах,сльозу небо пустило
Лунають селом материнські плачі
Ще вчора над хатою сонце світило
За що тебе так?За що –втікачі?
Тлумаччино,не плач,не хотів я-не винен
Свою землю любив,не здався я,ні
Її захищати завжди я повинен
Не хотілося жити десь там, в чужині.
Сьогодні,мій тату,я все зрозумів
Що бій був нерівний,я не падав
Та чомусь захистити я вас не зумів,
Москалі поливали нас градом.
Ти чуєш,дружино,мене серце болить
Що не вспів все зробить,моя пташко,
Синочків навчи Україну любить,
Я ангел вже там,без вас тяжко.
Не встиг я зробити,дружино,не встиг
В мене задумів було багато
Ти синочків моїх бережи-золотих
Прощавай,моя рідная хато.
Бувайте усі,та попрошу я вас
За майбутнє моліться,за країну
На могилу прийдіть,помоліться за нас
Я боровся за всіх - до загину.
Присвячується Андрію Фігурному
с.Надорожна,Тлумацького р-ну,
Івано-Франківщина.
Додав: 0997030561 (13.03.2016)
| Автор: © Володимир Олійник
Розміщено на сторінці : Олійник Володимир , Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1824 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА