Нас всіх давно женуть до ями,- Жиди керують з москалями,
А ми ніяк не прийдемо до тями,
Як нам з тієї вибратись біди.
Вітчизну в ранах і руїнах,
Велику славну Україну,
Живою ще кладуть у домовину,
Підступні та криваві вороги.
Понад степами в’ється ворон,
Панує смерть кругом і голод,
Сміється дико хижий ворог,
Напившись крові досхочу.
Не смійся з горя лютий враже!
Народ не вмре наш, не поляже,
Він ще розправить крила і покаже
Усю козацьку славу і могуть!
В горнилі міць свою набуде,
Покору рабську й страх забуде,
І двоголового орла тризубом
Приб’є до осоружного стовпа.
Іуд усіх христопродавців
Ярма творців - законодавців,
Брехні великої і зла лукавства,
Утопить в морі власного лайна.
Не сподівайся людоморе,
Що тебе світ весь не поборе
Що будеш сіять вічно горе
На, Богом даній нам, землі.
Уже зросла твоя погибель
В руках козацьких гніт вже тліє
І розгорається між димом
Вогонь повстанської війни.
Тюрма від гніву не врятує,
Жандарми й пристави то всує,
І той хто тягне «алілуя!»
Тебе ж кадилом і приб’є.
Царя задушать у палатах,
Свої годованці пихаті
Там кожен ладен всіх продати…
І кожен матиме своє.
Уже розставлені дозорні
Козацькі скрізь на Дикім Полі
І Нестор там, у Гуляйполі,
Своє знамено підійняв.
Душа гуляє скрізь козацька,
Святиться зброя гайдамацька,
Зірками світить Шлях Чумацький,
Вже третій півень проспівав!
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1439 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")