Все знову почни.
Слово твердіше, ніж криця.
Не вб’є його ворога меч,
Вража не вдержить темниця.
Рубай же ним впевнено, з плеч
З вірою й правдою разом –
Від Бога дарунок тобі
З мудрим і чітким наказом:
Не дай своє серце журбі;
Не покорися марноті;
І свого чола не схили,
Щоб не пропасти в болоті
Непослуху, бруду, хули.
Вчися своє шанувати,
За добре платити добром,
В Бога поради шукати,
Йому поклонитись чолом.
Страх і фантом – цю заразу
Геть викинь в безодню вагань.
Все знову почни. Одразу
Скажи словоблудству: Відстань!
І не сій муку страждання,
Острах за завтрашній день –
Богу відкрий всі бажання
І стане все ясно, як вдень.
|