Кволе, трухляве, хронічно тремтяче.
То позіхає, то квилить, то плаче.
В погляді - тільки кріпацька покора...
Так було довго. Так було вчора.
Годі! Достатньо! Страшенно набридло
Бути у пана заляканим бидлом!
Час для повстання! Сумління - позаду!
Ворогу - кулю! Зашморг - за зраду!
Стиснуто зуби, лють у очах.
Гірше погибелі - смута в мізках!
Хрестить на вдачу у слід Батьківщина,
Пасіонаріїв марш гучно лине!
19.08.17р.
|