"Будівельники"
Ніхто нам раю не збудує
А тільки миром, тож, не всі
Хапун за цеглою слідкує
Щоб кращу вирвати собі
Діяч поважно руки миє:
Поради й напрямок вказав
В хабарника ще досить сили
Збирати гроші у рукав
Їх не багато, але вдало
Залізли трутні на верхи
Щоб мимо них ніщо не впало
Хай люд працює за гріхи
Їм щиросердя не потрібно
Як ланцюги, то золоті
Було б їм тепло, було б хлібно
Хай бідні гнуться до землі
А хто ні слави, ані грошей
Та діамантів не шукав
Отримав злидні, розпач, воші,
Зібрав багнюки у рукав...
Хтось скаже: ні, пуста намова,
У чесних свято на душі!
Не пріє віра мов солома!
Багаті, бідні... всі в землі. 271017
|