Коментувати також можна з та

Пт, 19.04.2024, 23:50
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1017]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2668]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [209]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [409]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1216]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1293]
Громадянину [864]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Ваша стать:
Всего ответов: 493

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Українцям
 

Сидять собі в своїх америках...

Сидять собі в своїх америках, 
Сідниці гріють у шинках,
Пліткують у тінистих сквериках,
А чи за кухликом пивка,
Усіх "туземців" намагаються
Порятувати від "біди".
Війська там їхні опиняються,
"Демократичні", хоч куди!
А ненаситні корпорації
Пасуться на планеті всій,
Закабаляють раси, нації
І їм перечити не смій!
У них закони,демократія.
Держава - захист громадян.
А в Україні лиш "понятія",
Обман, дурман і дерибан.
Народу б вижити в країні цій
СерЕд війни, серед біди
І пандемії. Чуєш, Боже мій,
Наснаги дай перемогти
Нам олігархів і чиновників-
Продажних шльондр і брехунів,
Чужинців з-за кордону - гопників.
А недолугі ті півні,
Що так чудесно кукурікають,
Коли втекли за окіян,
Паплюжать націю, базікають,
Вони нам, що козі - баян.
Нехай сидять за океанами
І лижуть дупи ворогам
Країни рідної. З шайтанами
Господь вже розбереться сам.
2. 12. 2020

Додав: leskiv (02.12.2020) | Автор: © Пироженко Таміла
 
Розміщено на сторінці: Пироженко Таміла, Українцям

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1545 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 7
avatar
0
1 ruhlyvy • 07:09, 03.12.2020 [Лінк на твір]
s-4   Страшенно цікаво і абсолютно симптоматично, що єдиним злом для вас є виключно США! Ні, пані, не Америка зробила з вас людину, з хворобою совка головного мозку, а Московія! І по мусорках за пляшками ви - колишня вчителька англійської мови - лазите не через Білий дім, а через секретаря з ідеології КПУ Кравчука та парторга "Южмашу" Кучму, за котрих ви з натхненням голосували, бо вони вам були милі і близькі, і котрі так провели реформи за їхніх каденцій, що Україна від того на десятиліття приречена на злидні та руїну! Годі вже вилизувати кремлівські чоботи, пані! Ми в США нікому нічого не лижемо, а ТЯЖКО ЗАРОБЛЯЄМО на все самі, а от ви і вам подібні жили за комуни мовчазним бидлом і тим самим бидлом повиздихаєте на отих смітниках, де ви сумлінно риєтеся, проклинаючи Америку, котра, до речі, вже тричі рятувала вашу улюблену Московію від зникнення: після більшовицького перевороту - від голоду, після початку індустріалізації - сотнями технічних проєктів, та на початку 90-х - ніжками Буша! Та й зараз, аби у вас усе гаразд було з головою, то і вам би з Америки щось прислали родичі, але ви усіх дістали вашою комуністичною шизою, то вам ніхто нічого не дає, що логічно і вірно!
А це віршик якраз про вас - дарую з насолодою: http://virchi.pp.net.ua/publ/56-1-0-20802
 
avatar
0
2 leskiv • 11:12, 03.12.2020 [Лінк на твір]
Я, пане провокаторе, який схибнувся на ненависті до "совка", на Вашу сторінку до вітру не ходжу, то ж попрошу і на моїй сторінці не с...ти, пліз.
avatar
0
4 ruhlyvy • 16:42, 03.12.2020 [Лінк на твір]
А в чому моє провокаторство? В тому, що чітко та аргументовано вказую вам на ваші хиби? Я доволі уважно і давно спостерігаю за вашою творчістю і ясно бачу, що ви, так чи інакше, але систематично мусуєте американофобію. У вас нема навіть і одного поганого слівця про СРСР та Росію! Навіть одного слівця! Це доволі дивно, бо саме Росія - царська та більшовицька - нищила Україну та українців. Може це для вас нове і ви ніколи не читали ні Тарса Шевченка, ні Василя Стуса? Ні, ви геть все знаєте чудово, але говорити про те відмовляєтесь, продовжуючи жувати заскорузлу жуйку компартійної газети "Правда"! Задаю сам собі запитання(до вас звертатися сенсу нема, бо зведете усе до, характерного для вас, демагогічного флуду): "В чому справа?" Відповідь лежить на поверхні: пані Таміла Пироженко сповідує любов до Москви, ретельно обходячи тему російських злочинів проти українства! Ясна річ, що в демократичній Україні таких, як ви, не нищать по концтаборам, як нищила Москва найкращих синів та дочок України! Вам надають право голосувати вільно і ви приводите ворогів України до влади безкарно та систематично. Мало того, ви активно виплескуєте ваші ідеї в Мережу і теж не отримуєте за те покарання, як було б у Московії, котру ви явно любите і поважаєте!

Тому, нешановна пані, я не можу мовчати, хоча і знаю, що це не змінить вас ні на мікрон! Творча людина, якщо вона ПОРЯДНА, ЗОБОВ'ЯЗАНА казати ПРАВДУ! І я це робив, роблю і буду робити! Весь мій життєвий та творчий шлях - це боротьба з ТЕМРЯВОЮ! Ви, пані, частка тієї темряви і я не можу надати вам комфортну можливість пакостити вашими опусами на сайті, де я є! Змовчати, це значить стати на ваш бік! Аби я це зробив, то перестав би бути Борисом Костинським!
avatar
0
3 Asedo1949 • 15:21, 03.12.2020 [Лінк на твір]
Дякую  Вам  за  правдиве  слово! Я  погоджуюся  з   Вашим   мисленням  щодо  нашого  плачевного  становища  в  Україні,  яке  десятиліттями  не  змінюється  і  цей  цементний  конгломерат  не  вдається  зрушити  навіть  новим  незаангажованим   людям,  а  з-за  океану  легко  все  і  всіх   критикувати,  і  насміхатися. З  повагою  Чумак.
avatar
0
5 leskiv • 18:10, 03.12.2020 [Лінк на твір]
Щиро дякую, пані Катерино, за розуміння моїх думок, викладених в цьому вірші. Я б не писала його, якби не цей придуркуватий пан (Ви знаєте, кого я маю на увазі), який так боляче  і безпідставно образив мій народ, обізвавши його бидлом у своєму вірші. Цей зрадник утік з нашої нещасної країни, замість того, щоб боротися, як пан Чорновіл, Степан Хмара та багато інших. І це американізоване лайно ще й паскудить мене на моїй сторінці, бажаючи витіснити мене з цього сайту, хоча на відміну від нього я пишу свої вірші на світових сайтах рідною мені українською мовою. Мені сумно, що деякі емігранти втратили реальне бачення справ на своїй Батьківщині. А в тім, в них тепер інша Батьківщина та інші життєві  преференції.
avatar
0
6 Asedo1949 • 23:01, 03.12.2020 [Лінк на твір]
Не  піддавайтеся  ні  на  які  провокації  цього   непоштивого  пана,  у  нього,  як  і  у  всіх  людей  нашого  неспокійного  часу - свої  заморочки,  і  хай  він  думає,  що  правда  на  його  боці,  якщо  йому   так  легше.  Правду  знає  Бог  і  в  Нього  немає   нічого  поганого,  чорного,  нешанованого,  немає  пліток,  образ  і  неспокою,  бо  Він  випромінює  для  всіх  нас,  незалежно  від  рас,  віри  і  народностей   безкінечну  любов.  З  повагою  Чумак.
avatar
0
7 ZhasminVKanoe • 08:20, 04.12.2020 [Лінк на твір]
Одначе досить бурхливі баталії тут у вас розгорнулися (що, втім, неважко було передбачити)! Ну то докину і я свої 5 центів.

Вочевидь, насамперед слід розрізнити політичну систему і народ. І в США, і в Радянському Союзі колись, і в Україні тепер більша частина пересічного соціуму - хороші люди, в чому я твердо переконаний. Але політична система і в США, і в Совку - однаково потворна! Справді, хіба може щось позитивне постати внаслідок ґеноциду корінного населення ( https://uk.wikipedia.org/wiki....8%D0%BA )?! Не менш "демократичними" були і ядерні удари по Японії в 1945-му, і застосування дефоліантів у В'єтнамі, і бомбардування збідненим ураном Іраку та Югославії... verysad 

Коли Україна (до речі, не тільки підрадянська, але й Західна, про що у нас дуже не люблять говорити: https://wolkanal.wordpress.com/2014....E%D1%80 , https://libraria.ua/numbers/192/20849 ) все ще конає від Голоду, 16 листопада 1933 (sic!!!) р., США, прекрасно обізнані про жахіття Голоду, встановлюють дипломатичні стосунки з Радянським Союзом! Ціни, як завжди, виявляються важливішими за цінності! І ціна за "порятунок" технічними проєктами, про який пише п. Костинський, виявляється неймовірно моторошною! Детально можна почитати тут: https://zn.ua/ukr/SOCIUM/istoriya,_diplomatiya_i_moral.html

Колись я вже казав, та ще раз повторю: США = — Совок (з протилежним знаком, себто)! verysad 

А наша, українська, біда в тім, що ми майже позбулися справжніх духовних провідників, "велетнів у царстві Духу"! verysad


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz