В Україні пісня лине воріженьків України. Це слово для них є плахтою на бика. Розуміють світ, як хочуть. Історія їх коле в очі. Для них Київська Русь не була велика.
Всі українці русини. Всі ми з одної родини. Бойко, лемко, чи теж русин з Закарпаття. Єднає нас предків мова, в якій архаїчні слова, Лиш коли ми усі разом, то ми БРАТТЯ.
Зрозуміймо, в своїй хаті, тоді будемо багаті, Коли один з одним будемо єднатись, Як за княжої держави і гетьманської булави. Хай промовить до усіх нас давня святість.
Любі друзі з Закарпаття. Ви сестри наші і браття. Тридцять років, як вільна в нас Україна. І такою вона буде, коли зрозуміють люди, Що вона всім нам нині ЄДИНА. 06.08.2021р.
Колись у черговій дискусії на русинську тему я побачив відповідь, яка мені страшенно сподобалась, і я її тоді собі занотував на пам'ять.
Цитата
Русинська Нація??? А уто што такоє? І нашто пишеш РУСЬкой (українськой) мовой? Не є русиньской нації, ані русиньской мови!!! Тилько є русиньский диялект старой РУСЬкой мови, же типир називат ся УКРАЇНСЬКОЮ!
Для тупакув, же гвар'ят о якуйсь окремой РУСиньской нациї! Била Велика Русь, і в тий Руси в ружніх землях люди ся звали по-ружному, лем корінь РУС бив усюда єднаковий! Дись ся звали РУСаки, дись ся звали РУСи, дись РУСичі, дись РУСнаки, а в Карпатской РУСи ся звали РУСини - в каждой землє свуй діалект, і тому ружни самоназивська. Але вшиткі РУСи - то є РУСини, РУСаки, РУСнаки і подобне, же далей стали УКРАЇНЦЯМИ!
Бо ж УКРАЇНЬЦИ - то є РУСини, рувно же як РУСини - то є УКРАЇНЬЦИ!
Я вповні згідний з Вами. Все таки треба приуважити, що діється на закарпатькій Україні. Там є велика скількість русинів, які не визнають України. Прямо кажучи, вони ворожо ставляться до України і українців. Тому мій скромний вірш власне тому присвячений. Дуже дякую Вам за слово. Воно мені зрозуміле і дороге. Будьмо! З повагою до Вас Василь Шляхтич з Польщі
перечитую весь час ваші вірші , ви любите землю свою і мабуть на ній живете , але до України так хилиться ваше серце , я так розумію вашу ностальгію по рідному тепер далекому краю
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")