Ти так стомився, мій народе,
Надій вітрила напинати,
Що нині в темряві негоди
Покірно ждеш своєї страти.
Сидиш у тиші невимовній,
Боржник одвічний і трудяга.
Твердий і гордий, мабуть, зовні,
Флагшток осквернений без стяга.
Неначе немічний каліка,
У світ протягуєш вже руки.
Ховаєш очі під повіки
І терпиш сорому всі муки.
Чому б тобі ізнов не встати
У повний зріст на дужі ноги, -
До смерті бути брат за брата,
А не байдужіти щомога?
Невже надієшся на диво
Непевних проблисків на сході?..
Коли ж ми будемо щасливі
З тобою разом, мій народе?
|