Мені здається, що найбільш довгою любов буде саме тут: "Але тяжка вона до хуртовини, до бур'яном зарослої стежини, де серце потопає у стражданні під хиже й люте вовче завивання..." Можливо коли страждаєш, то будеш більше цінувати те, що є
Дякую Вам, Василю, за коментар. Так, я з Вами згодна, що випробування, зокрема, у любові, підштовхують людину до того, щоб вона берегла те, що має, загартовують її почуття тощо. Але, на жаль, нерідко буває й так, що з радістю кидаємося в обійми добра, успіху й усього іншого приємного, зручного в об'єкті нашої любові, та не витримуємо, втрачаємо це почуття в разі якихось негараздів із ним... Тікаючи від тих чи інших проблем, у пошуках ліпшого життя-буття люди часто кидають друзів та коханих, ідуть зі своїх родин, лишають свою Батьківщину замість того, щоб усвідомити свою відповідальність і спроможність щось змінити на краще, докласти зусиль для цього. Або нарікають, скаржаться й, при цьому, не стараються зробити свій крок назустріч. Я нікого не засуджую, просто це сумна реальність, і мені болить від неї. З цього й народився цей вірш. Легка любов - не справжня: її істинність пізнається у випробуваннях... Але тоді вона - тягар, приємний, звісно, бо ж це тепле, світле почуття, що дарує щастя. Але він, при цьому, ще й важкий.
Знову повертаюся на сторінку. Прочитав кілька Ваших віршів і вражений довершеністю думки в кожному, глибиною почуттів! Шкодую, що раніше не знав Ваших творів! Дякую за насолоду! "Треба лиш вірити в фініш намічений довгих безкрайніх доріг"!!!
Пані Маріє.Прекрасний твір,прекрасна,талановита манера написання.Єдине підтримую попередні коментарі на рахунок перших двох рядків.А загалом - супер. мої Вам
Дуже вдячна вам, Софіє, Ярославе, за гарні коментарі! Згодна з вашим зауваженням щодо перших двох рядків, тому й дещо змінила. Щоправда, правки зазнала вся перша строфа (окрім першого рядка).
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")