Україна – не Росія
Україна – не Росія,
Росіяни - не слов’яни:
Угро-фіни з татарвою,
Вкрали ім’я в нас з тобою.
Не брати вони є наші
І, тим більш, ніяк не старші.
Про Московію не знали,
А Русь Київська стояла.
Цар Петро, мабуть, не даром
Данину платив татарам.
Він бо назву «Русь» в нас викрав
До Московії притикав.
Хоч царі і комуняки
З шкури лізли, аби якось
Нас змішати, зколотити,
Самобутність нашу вбити
І ментальність вбити й мову,
Вбити націю здорову.
Та Вкраїна оживає -
Незалежність уже має.
Залишилось не багато –
Трішки гідності надбати,
Малороса в собі вбити
І продовжувати жити!
А Росія – мови стільки:
Наш сусід вона і тільки.
Та з сусідом треба жити,
Як у домі, і дружити.
20.03.2012р. Пили Тихий
|