Питав редактор сумно
Поета молодого
Щоб розібратись мудро
З талантом дивним йОго:
-Чи знаєте поетів
Найбільше знаменитих?
-Нас мало на планеті
Талантом оповитих.
-Читав той вірш про
думи
Аж завмира серденько
Проте раніше думав
Що це писав Шевченко?
-Та то колись у мене
Рядки він ці поцупив
Не думав що поверне
Ще й особисто в руки.
-Я радив би читати
Вам більше творів
різних…
-Щоб одягтися в лати
Словечок мовних різних?
Та в мене вистачає
Вогню помІж рядками...
-Ні-ні, у вас жага
є
Щоб бавитись словами
Читайте глибше й довше
Вогню щоб мати більше,
Бурян душі споловши,
Спаліть свої ви вірші…
***
Хай буде муза з вами
І мудрості коріння
Вогонь поміж рядками
Але не від паління!
|