Відповідь Верховній Раді . АКТУАЛЬНО !!!
Немає мови – немає слова , Немає слова – нема життя , Тоді не та в душі розмова , Тоді вже темна людська душа . Трави говорять , дерева мислять , І навіть в них мова своя , Немає мови -- наш нарід зникне , Не буде мови – не буде нас ! За нас говорять , за нас вже мислять , І в душу слово чуже кладуть , Не буде мови і ми всі зникнем , Будем рабами – це ясна суть ! Немає мови – не буде Бога , А буде лише тьма в душі ! І ми безмовні до всього звикнем , І будем гірші від трави . Сонце засвітить нам світанком , І мову щастя в душу вкладе , І навіть місяць своїм серпанком , На небі ясному зійде . І навіть зорі до нас говорять , Говорить все до нас навкруг , І ми із світом ведем розмову , І про дерева , трави й луг … Нестане мови замовкнуть трави , Дерева в землі зігниють , Якщо чужу ми мову вкрали , Й чужа душі в нас буде суть – Загасне сонце і зникне місяць , Й вода замовкне навіки , І не народяться вже діти , І тьма настане на землі . 5 червня 2012 р.
Додав: karas (05.06.2012)
| Автор: © Іван Українець
Розміщено на сторінці : Громадянину , Вірші про мову
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 2090 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.