Кубло злодюг, бандитів, казнокрадів. Країна неосвічених рабів. И, может быть, за все нам так и надо (За безліч не замолених гріхів).
І, ось вам божа кара – "междуречье", Блукай народ поміж двох різних мов. Обличие как-будто человечье, Та ти ніхто, нічий… ты никаков.
Живуть окремо і душа, і тіло, Пріоритет віддавши ковбасні. Тут судять запросто людей за діло, Тут не співають радісні пісні.
Замінено на "суржик" слово "мова". В шанобі mauvais ton и руський мат. Зруйнована державності основа. Ще трохи.. і Zugzwang … а потім pat .
Тютюн, горілка, пиво і мівіна… – Мета в житті байдужих і дурних. Невже у нас вся нація причинна? – Погано аж від здогадів сумних.
І по щокам з очей збігають сльози. До посинів стискаю кулаки: "У нас ростуть нєрускіє бєрьози! І ми – чоловіки, не мужикі!
У нас степи, гаї і полонини! Ми відрізняємо кохання і любов! Нам до вподоби колір й смак калини! "…В тихім шелесті трав, в щебетанні дібров…"
У нас рушник, веселка, паляниця! У нас бузок, і мальва, і барвінок… І нам вночі країна вільна сниться – Щасливих українців й українок!"
Мовето́н (від фр. mauvais ton — поганий тон) — поведінка, манери та вчинки, не прийнятні в пристойній спільноті; невихованість щодо певних критеріїв.
Цугцванг (нім. Zugzwang — «примус до здійснення ходу») — термін, який використовують у шахах, шашках, та деяких інших іграх, а також у комбінаторній теорії ігор. Це положення, коли будь-який хід гравця веде до погіршення його позиції. У теорії ігор цугцванг означає те, що безпосередньо змінює результат партії з перемоги на поразку. У сучасній мові термін вживається також у більярді, керлінгу, в азартних і настільних іграх (нарди, карти), а також у багатьох інших сферах, і навіть у побуті. Наприклад, у значенні, коли будь-яка дія або бездіяльність все одно призведе до погіршення ситуації, тобто «робити не можна і не робити не можна». Іноді термін використовує в переносному значенні сучасна преса.
Пат (фр. pat, итал. patta — «игра вничью») — положение в шахматной партии, при котором сторона, имеющая право хода, не может им воспользоваться, так как все её фигуры и пешки лишены возможности сделать ход по правилам, причём король не находится под шахом.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")