Якщо мій день озвучувався словом,
А ніч крутила кожне у думках
І відбирала цінне для основи,
Я розуміла: мудрість - у книжках.
Якщо мій час відсвічувався суттю,
Знаходячи той блиск на сторінках,
Складав із мрій в зорю собі майбутнє,
Я відчувала: світло - у книжках.
Якщо у мить вміщалися сторіччя
І велич їх не знала забуття,
Я вірила у слово, як у вічність,
Й подовжувала ним своє життя.