Іван Петришин
Опубліковано 05.01.2018 / 44580
Скоро-читалки - замовляння
КАПОСТІ
Капосте,
не капай капосно
нікчемною капістю
нам непакосним,
пакости капосно капосним,
а, не нам, некапосним,
бо ми не хочемо капості,
дамо тобі, капусти, Капосте,
щоб ти не капостила,
а капу`стила.
ПАКОСТІ
Пакосте,
не пакость пакісно,
пакiсть пакісною пакістю
пакосним,
щоб їхні пакості
спакостилися
їхніми пакостями
пакісно-препакісно,
щоб пакостей ми не мали,
хай пакості йдуть пакісними шляхами
по костях пакосних звірів:
розпакостися, Пакосте,
спакости пакісних!
ЛИХО
Лише,
лиши нас,
йди на ли`си,
йди на ліси`,
на лихі люди,
а, не - на нас,
тоді й лиха
у нас не буде.
Лиxо,
йди собі тихо,
дамо тобі лика,
лише б ти, нас, Лихо,
лишило,
й пішло собі до лиха,
в якого хата велика,
до лиха-лишенька.
дамо тобі ягід,
як зародить вишенька.
лежи собі, Лихо,
спокійно й тихо,
у дрімучому лісі,
де ходять лиси
й живе Пан лисий,
якому личить
з Лихом знатися,
а, нам, Лише,
від лиха дай сховатися.
КРИВДА
Кривдо, кривая,
не кривди нас, покривджених,
криво нас не криви,
бо дамо тобі кропиви,
дамо тобі, Кривдо, крихти- крихіточки:
не кривдь, Кривдо, малі діточки,
не кривдь, Кривдо, молодих, -
дамо тобі золотих,
не кривдь, Кривдо, старих,
дамо тобі вовни міх,
не кривдь, Кривдо, парубків, -
посадять дубків,
не кривдь, Кривдо, дівчат, -
насадять тобі сад,
не кривдь, Кривдо, нікого,
лише одних кривдників,
кривдників, образників,
образників, напасників,
що приносять шкоду
для українського народу!
Іван Петришин
оригінальні вірші українською мовою
|