є мова, як повій вітру,
є мова, як ураган,
є мова, як пісня птаха,
є мова, як рев лева,
є мова, як тихий дощ,
є мова, як ніжний сніг,
є мова, як сонця блиск,
є мова, як зірки світло,
є мова, як блискавка в небі,
є мова, як грім понад хмар,
є мова, як чиста вода,
є мова, як світлий лід,
є мова, як весен хода,
є мова, як відлік літ,
є мова, як гарно-квіт,
є мова, як кульки ягід,
є мова, що в мові зроста,
є мова, як лобода,
є мова, пряма і проста,
є мова, що вершить міста,
є мова, що сіє зерно,
є мова, що сяє між правд,
є мова, що творить лиш мир,
є мова, що крутить, як вир,
є мова, що хоче свобід,
є мова, що хоче чуже,
є мова, як птаха політ,
є мова, яка береже
в словах призабуті знання,
є мова- звитяга,
є мова людей вигнання,
є мова знання й визнання.
є мова правд й людських кривд,
є мова добра і зла,
є мова чудес і див,
є мова своя й навісна,
є рідна мова й чужа,
яка може стати твоєю,
але твоя мова завжди
пов'язана з краю землею.
Іван Петришин
|